Al bijna de tel kwijt?

 

Je kent het vast wel, het liefst nodigt je kind de hele klas uit om bij jullie thuis te komen spelen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Voor het kind dan, voor de ouders kan dit nog wel eens hoofdpijn veroorzaken. Toch wil je altijd het beste voor je kind en blijft het belangrijk dat je kind genoeg sociale interactie heeft. Leer je weg te vinden in het speelplezier waar ieder kind naar verlangt.

 

Ga naar buiten

Kinderen zijn vaak druk als ze uit school komen. Dit is ook niet zo gek. Ze hebben de hele dag geduldig moeten stilzitten en ze hebben veel met hun hoofd moeten werken. Laat je kinderen lekker ontspannen door met ze naar buiten te gaan. Hier kunnen ze gek doen en lekker rennen en ze kunnen genoeg vriendjes/vriendinnetjes met zich meenemen. Zorg er voor dat je een bal bij je hebt en het plezier is gegarandeerd.

 

Vaste dagen

Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om de hele middag in het park te zitten. Soms moet je thuis nog veel doen dus dan is het handiger als je kind gewoon mee naar huis komt. Vriendjes en vriendinnetjes kunnen uiteraard alsnog van harte welkom zijn maar als het te veel van je vraagt, overleg dan met je kind over vaste dagen. Het is goed om je kind bewustzijn bij te brengen en te leren dat er grenzen zijn maar dat plezier wel alsnog welkom is.

 

Laat ze vrij

Het kan natuurlijk ook makkelijk dat je kind met een vriend/vriendinnetje mee naar huis wilt. Dit is een goede optie als je zelf thuis even rust wilt hebben. Kinderen vinden het vaak ook heerlijk om bij een ander thuis te komen dus laat ze vooral lekker vrij en laat ze genieten van de zorgen van de andere ouders. Voor hun is het ook leuk als ze een speelkameraadje van hun kind op bezoek krijgen.

 

Spelletjes

Kinderen zijn dol op spelletjes. Zorg er voor dat je altijd een stapel bordspellen, kaartspellen of spellen zoals Twister in huis hebt. Voor je kind en zijn speelkameraadje is dit het ideale tijdverdrijf. Ze kunnen het gemakkelijk samen spelen en het geeft ze genoeg plezier.

 

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn toegestaan.